![]() |
![]() |
#1 |
Senior Member
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
![]() |
![]()
najvjerniji...
![]() |
#3 | |
Hare Krishna
![]() ![]() ![]() |
![]() Quote:
Ovdje se nigdje ne spominje tko je radio tu listu, te me također zanima tekst u originalu, a ne u ovom slobodnom prijevodu...
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
![]() |
![]()
nema, nisan ništa naša
pokuša san ubacivat neke riča napamet u google, al ništa ne izbacuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hare Krishna
![]() ![]() ![]() |
![]()
Da i ja sam probao to pronaći pa nisam uspio ništa.
Nije da ne vjerujem indexu ![]() Jerbo, ovako kako je sada napisano...možemo napisati i ti i ja svoju vlastitu listu s nekim impresijama u par rečenica.
![]() |
#6 |
Banned
![]() |
![]()
![]() |
#7 | ||
Hare Krishna
![]() ![]() ![]() |
![]()
OK...talijanski ne razumijem baš najbolje....ali ako je ovo tekst u originalnu:
Quote:
Na Indexu piše: Quote:
Sada bih molio one koji dobro znaju talijanski, da mi kažu gdje u originalu piše: ""Uništi, razbij, napravi kaos..."
![]() |
![]() |
#8 |
Šta da?
![]() |
![]()
nema toga!! ja znam talijanski ko hrvatski.. gamad jugoslovenska!!
Lažna propaganda novinarskih lica,servirana od strane domacih izdajica,pokvaren sistem i "legende kluba" što prodaju čast za šaku kuna,već više od stolječa ništa novo,prošli smo gore,proći će i ovo. SAD ILI NIKAD,ZA VELIKI HAJDUK! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Šta da?
![]() |
![]()
Lažna propaganda novinarskih lica,servirana od strane domacih izdajica,pokvaren sistem i "legende kluba" što prodaju čast za šaku kuna,već više od stolječa ništa novo,prošli smo gore,proći će i ovo. SAD ILI NIKAD,ZA VELIKI HAJDUK! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Neuhapšeni 1950
![]() |
![]() Quote:
ne spominje se ali se spominje kao da smo balkanci , navijači s balkana a index.yu kao i obično se baca na razbij i uništi....
![]() |
![]() |
#12 |
Member
![]() |
![]()
da li je index svojom slobodnom interpretacijon narušio ugled torcide,tj. da li je počinio kazeno djelo klevete?naravno da je.eto pravni osnov za tužbu....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bavo Aduk :)
|
![]()
Što se tiće indexa ništa čudno oni večinom naprave tekst samo da privuku još više posjeta a uopće ne gledaju koliko je u njemu istine. Inaće što se tiče talijanskog teksta nigdje se ne spominju riječi Uništi, razbij, napravi kaos.
![]() |
![]() |
#14 |
Hare Krishna
![]() ![]() ![]() |
![]()
Upravo sam zbog toga i tražio članak u originalu...
![]() |
#16 |
Ku-Klux-Klan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Jeremija
![]() ![]() ![]() |
![]()
"Gli ultras croati dell'Hajduk, rappresentano assieme a quelli della Dinamo Zagabria (derby a dir poco elettrico) le maggiori realtà del panorama del tifo balcanico. Per quanto riguarda gli ultras dell'Hajduk, le varie trasferte europee hanno spesso coinciso con numerosi tafferugli. Su tutti ricordiamo la sfida nel 2007 contro la Sampdoria in coppa Uefa. Numerosi tifosi di Spalato, infine, seguono anche la nazionale, che ha una delle "torcida" più calde a livello di rappresentative europee"
zli unutar hrvata od Hajduka, neprestano siju gvele dela dinamo zagabrija ( derbi di je malo struje) od jezera istinita je panorama Tife Balkanca. Za vratiti nazad gli unutar Hajduka, razne transformirane evropske homo spaiense zaključuju sa brojnim tartufi. svi znaju da sida od 2007 protiv sampdorija u kup uefa. brojevi tedi spalato, na kraju siguro anke nacionale, Če je jedan od torcide, malo je hladniji jer je liveliran, kao reprezentacija evrope. .... na čemu si ti? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Šta da?
![]() |
![]()
Torcida među najvjernijima na svijetu
Jedan talijanski magazin uvrstio je Hajdukove navijače, Torcidu, među osam najvjernijih i najvatrenijih navijačkih skupina u Europi. Na temelju opsežnog istraživanja izabrano je osam navijačkih skupina, među kojima nema nijedne talijanske. Kao razlog za to navodi se njihovo neodlaženje na gostovanja istočno od Italije, te činjenica da na ona na zapad Europe odlaze tek u završnim fazama europskih natjecanja. Među osam izabranih skupina, većina ih je, osim po tome što svoj klub prate i na najudaljenijim gostovanjima, poznata i po čestom izazivanju nereda. No, glavni kriterij očito je bila vjernost i odanost klubu. To su navijači ovih klubova: Atletico Madrid, Basel, Celtic, Fenerbahče, Feyenoord, Galatasaray, Hajduk i Liverpool. Talijani Torcidu predstavljaju kao jednu od najvatrenijih navijačkih skupina u Europi. Spominje se posebno rivalstvo s Dinamovim navijačima, s kojima su, kako piše, u prošlosti imali na desetke velikih okršaja. Posebno se ističe vatrenost derbija na Poljudu, gdje, prema Talijanima, do izražaja dolazi tipični balkanski mentalitet: “Uništi, razbij, napravi kaos”. Podsjeća se i na niz izgreda Hajdukovih navijača po Europi, od kojih se pamti onaj u Genovi 2007. godine. - Smatra se da je Torcida jedna od najvjernijih skupina, koja prati svoj klub i na najudaljenija mjesta zemaljske kugle - zaključuje list. Tajnik Torcide Stipe Lekić nije se želio puno obazirati na najnoviji izbor po kojemu je Torcida svrstana u uzak krug navijačkih skupina na Starome kontinentu. - Nama ne treba reklama, mi volimo svoj klub i kad gube i kad tuku. Trenutačno vlada euforija, no mi smo uvijek tu, bili bismo i da je Hajduk izgubio od Dinama. Torcidu će se pamtiti i za nju će se čuti, a ovakvi izbori ne predstavljaju nam ništa posebno - komentirao je Lekić. EVO I SLOBODNA DALMACIJA... PAS MATER
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Hare Krishna
![]() ![]() ![]() |
![]()
Bilić je samo prepisao s indexa vijest....
![]() |
#20 |
Senior Member
![]() |
![]()
ma to kopiraju jedni od drugih .. neznam kakva buka oko clanka pa znam da smo izlazili na poljskim , ruskim , talijaskim , njemackim novinama vise puta ....
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|